href="mailto:uh!pont!pegsomav!kukac!pegsomav" class="headMail">E-mail: uh!pont!pegsomav!kukac!pegsomavCím: 4287 Vámospércs, Bagaméri út 5.

Oktatás

Főoldal / Oktatás / Oktatási központ

Oktatási központ

A Vámosgép Kft. 1993 óta vesz részt a szakmai képzésben, ami eddig leginkább a szakmunkás tanulók gyakorlati oktatását jelentette hegesztő, lakatos és forgácsoló szakmákban. 2020 végéig ennek formája leginkább az egyéni, termelési folyamat közben végzett oktatás volt, azaz a gyártásban részt vevő, megfelelő végzettséggel és tapasztalattal rendelkező szakember mellé 1-1 tanuló került beosztásra, ezáltal a szakma gyakorlati fortélyait a tanuló a termelési folyamat közben sajátíthatta el.

2019-ben a cég vezetése arról döntött, hogy az oktatást tanműhelyes keretek közé szeretné vinni, nagyobb tanulói létszámmal, és kibővített oktatási palettával. Ebben az évben épült föl a közel 1000 nm-es tanműhelyünk, amelynek gépesítése 2021 januárjára lett kész.

2021. január 29-től a duális rendszerű középfokú szakmai oktatást már az új Oktatási Központban tudjuk megoldani csoportos formában, szakoktatói irányítással. Az általunk oktatott szakmák is bővültek, így helyszínt biztosítunk:

- a hegesztő,

- a gépi és CNC forgácsoló,

- az épület- és szerkezetlakatos,

- a gépgyártástechnológiai technikus,

- a gépésztechnikus és

- a logisztikai technikus 

szakmák gyakorlati oktatásának is.

 

A duális középfokú oktatás mellett a cég profilja lehetővé teszi a duális rendszerű felsőoktatásban való részt vállalást is. 2017 óta van együttműködési megállapodásunk a Nyíregyházi Egyetemmel a duális rendszerű gépészmérnöki alapképzés gyakorlat oktatására vonatkozóan. A 2021/2022-es tanévtől kezdődően pedig már a Debreceni Egyetem duális rendszerű műszaki menedzser mesterképzés ipari folyamattervezés specializációján, valamint a szintén duális rendszerű gépészmérnök alapképzés üzemeltető-karbantartó specializációján tanuló hallgatók számára is gyakorlati helyszínt tudunk biztosítani.

A képzés duális jellege abból adódik, hogy a gyakorlati oktatás az egyetemen kívül, a képzési idő felében a Vámosgép Kft-nél történik.

Már a korábbi években is megkeresett bennünket több felnőttképző cég azzal, hogy tudnánk-e az ő szakirányú képzéseikhez gyakorlati helyszínt biztosítani. A csoportos képzésre való alkalmatosság hiányában eddig ezeket a megkereséseket el kellett utasítanunk, azonban az új tanműhelyünk indulásával lehetőségünk nyílik a felnőttképző cégek szakmai oktatásához helyszínt biztosítani, így többek között lehetőség lesz a cég tanműhelyében hegesztő, szerkezetlakatos, forgácsoló illetve CNC-s jellegű szakképesítéseket is elsajátítani.


Az oktatási területünk kiszélesítésének egyik oka a saját munkaerő utánpótlásunk biztosítása volt. A jó szakemberre mindig szüksége volt, van és lesz is cégünknek. Aki a Vámosgép Kft-nél végzi a gyakorlati képzését, a sikeres vizsgát követően az elért eredmények függvényében munkalehetőséget ajánlunk a számára.

 

Tekintse meg az oktatással és tanulóképzéssel kapcsolatos kisfilmünket!

https://www.youtube.com/watch?v=c425o5pPsII

Ezen HONLAP létrehozása a Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályaáltal koordinált 01-KKM-EXPORTKOORD-2020 referenciaszámú támogatott pályázat keretében valósult meg .
Pályázati azonosító: KKM/10371/2020/Adm.
Széchenyi 2020Széchenyi 2020